Σελίδες

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΚΤΕΛ

Πρωτοβουλία κατοίκων Αίγινας για την  χερσαία συγκοινωνία  (ΚΤΕΛ)

Μετά την παρόπλιση 6 εκ των 12 λεωφορείων και μετά την απόλυση οδηγών από το ΚΤΕΛ Αίγινας, τα δρομολόγια λεωφορείων στη νήσο Αίγινα είναι μόνο 3 ανά  διαδρομή (γραμμή),συμπεριλαμβανομένων αυτών που εξυπηρετούν τους μαθητές(επιδοτούμενα απ την περιφέρεια  ως το τέλος του έτους που λήγει και η σύμβαση τους) και μόνο στην διάρκεια του πρωινού ωραρίου, με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό να ταλαιπωρείται  και να αναγκάζεται να καταφύγει σε λύσεις όπως η χρήση ταξί που είναι αρκετά δαπανηρή και αρκετοί κάτοικοι αδυνατούν να την καλύψουν.

           Με την παρούσα ζητάμε λεωφορειακές  γραμμές και ωρολόγιο πρόγραμμα που να λειτουργεί με συνέπεια και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του επιβατικού κοινού . Ενδεικτικά αναφέρουμε ανταπόκριση με τα πλοία και τις άλλες λεωφορειακές γραμμές, ωράριο εργαζομένων, μετακίνηση ηλικιωμένων και ατόμων που επισκέπτονται  το κέντρο υγείας.

          Θεωρούμε την υγεία και  την παιδεία ως τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά . Είναι απαράδεκτο σήμερα λόγω  των προβλημάτων στη συγκοινωνία να παρεμποδίζεται στην πράξη η πρόσβαση των παιδιών μας στα σχολεία και των ανήμπορων, ηλικιωμένων και ασθενών στους γιατρούς (η στο Κ.Υ) . Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει τις  ευθύνες της. Να  αντιμετωπίσουν οι δημοτικοί άρχοντες το παραπάνω πρόβλημα ακόμα και με την κατάθεση των μισθών τους  υπέρ της μετακίνησης των παιδιών στα σχολειά. Αν δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό, τότε καλύτερα να παραιτηθούν.

(Το παραπάνω κείμενο συντάχθηκε από κατοίκους  του Μεσαγρού και της Αγίας Μαρίνας .Η πρωτοβουλία   τους  υποστηρίζεται από τη Λαϊκή Συνέλευση Αγανακτισμένων Αίγινας με την προτροπή να πλαισιωθεί από όλες τις περιοχές  του νησιού.)

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Η καλή συγκοινωνία είναι δείγμα πολιτισμού και πρέπει να μπαίνει πάνω απ᾿ όλα. Είναι ντροπή το νησί να μένει χωρίς συγκοινωνία. Έστω και υποτυπώδη. Υπάρχουν κάτοικοι χωρίς τζίπ, αγροτικό, μηχανάκι, ή γαϊδούρι. Υπάρχουν γέροντες, υπάρχουν επισκέπτες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε 2-3 άσχετους και ανίκανους να δυσφημίζουν το νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή