Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτωβρίου 1940-2012


28η Οκτωβρίου 1940-2012


Όπως τότε… έτσι και σήμερα
Σαν σήμερα το 1940 στην απαίτηση της Ιταλίας για παράδοση άνευ όρων, η Ελλάδα είπε ΟΧΙ.
Στην εξουσία τότε βρίσκετε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και ο δικτάτορας Μεταξάς. Μιλιταριστικής προέλευσης και φασιστικής ιδεολογίας αποτέλεσε το σωσίβιο των ντόπιων αστικών συμφερόντων σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας. Επιβάλλει την εξουσία του με την στήριξη του βασιλιά Γεωργίου Β’, εκφραστή των Βρετανικών συμφερόντων.  Ως μαριονέτα αυτών των συμφερόντων ψέλλισε το «όχι» στον Ιταλό πρέσβη ενώ η επιθυμία του (σύμφωνα με την μέχρι τότε πορεία του) ήταν να προσδεθεί στο φασιστικό άρμα του Άξονα.
Ο Ελληνικός λαός καταπιεσμένος για χρόνια εκδηλώνεται. Βροντοφωνάζει το ΟΧΙ, σπεύδοντας μαζικά να καταταχτεί στο προσκλητήριο για το μέτωπο. Η ευκαιρία που του δίνεται να πολεμήσει το φασισμό και να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία λαμβάνει διαστάσεις καθολικής γιορτής. Η συνέχεια τον δικαιώνει. Ακολουθεί το έπος της Πίνδου.
Τραγική ειρωνεία, σήμερα, 72 χρόνια μετά για τον ίδιο λαό, τα προτάγματα παραμένουν τα ίδια: να υπερασπιστεί την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία και να δώσει ένα συντριπτικό χτύπημα στον φασισμό.
72 χρόνια μετά… ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Όπως τότε… έτσι και σήμερα
ΟΧΙ στην αποικιοποίηση της χώρας
ΟΧΙ στον εκφασισμό της κοινωνίας

Ανοιχτό κάλεσμα διαμαρτυρίας ενάντια στην αποικιοποίηση της χώρας και τον εκφασισμό της κοινωνίας,Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 09.30 στην δημαρχεία.

Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Αίγινας
28/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου