Σελίδες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου για την 24ωρη 5/10

Η 24ωρη παναιγινήτικη απεργία
Καταρχήν θέλουμε να χαιρετήσουμε όλους εκείνους τους εργαζόμενους και καταστηματάρχες της Αίγινας που συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική και παναιγινήτικη απεργία την Τετάρτη 5/6/2011 εκφράζοντας έτσι την αγανάκτηση-διαμαρτυρία-αντίσταση τους ενάντια στα δυσβάσταχτα και ληστρικά μέτρα της ξεπουλημένης κυβέρνησης.
Ήταν πολλοί αυτοί που έκλεισαν τα μαγαζιά τους στο κέντρο της Αίγινας: Όλοι στη Σπύρου Ρόδη και στην Αφαίας και όλα τα περίπτερα εκτός από το πρακτορείο τύπου.
Δεν ήταν όμως όλοι στην παραλία. Ο μεταξύ τους ανταγωνισμός και η λογική του “Υπέρ πάντων το κέρδος” έκανε σχεδόν όλες τις μεγάλες καφετέριες της παραλίας (εκτός από τα δύο καφενεία στο Δημαρχείο) να λειτουργήσουν ιδιότυπα. Κάποιες άνοιξαν σαν όλες τις άλλες μέρες, κάποιες λειτουργούσαν σχεδόν κρυφά, μόνο μέσα, αλλά όλες, μα όλες μετά τις 11πμ. περίπου άνοιξαν κανονικά. Τόσο άντεξαν να διαμαρτυρηθούν. Ησύχασαν έτσι τη συνείδηση τους ότι έκαναν το χρέος τους ως πολίτες μιας χώρας υπό κατοχή.
Μια περίεργη εμφύλια τραγελαφική κατάσταση εξελίχθηκε δίπλα-δίπλα. Κόσμος που αποκλείει τις τράπεζες από το πρωί ως τις 13:00 και κόσμος που απλώς παρουσιάστηκε στη διαμαρτυρία για καμιά ωρίτσα η και καθόλου και μετά άραξε στις υποτιθέμενες κλειστές καφετέριες.
Η απεργία ήταν 24ωρη και ούτε όλοι, ούτε όλο το 24ωρο απήργησαν οι της παραλίας. Για τα Αιγινήτικα δεδομένα μπορεί να ήταν κάτι “πρωτοφανές” αλλά ήταν λίγο και δε φτάνει. Οι κινητοποιήσεις θέλουν τόλμη, δυναμικότητα, μαζική συμμετοχή και συνέχεια για να έχουν ελπίδες επιτυχίας.
Όχι δε θα χαϊδέψουμε τα αυτιά σας για επιτυχία της κινητοποίησης.
Αντιθέτως θέλουμε να αποδοκιμάσουμε όλους εκείνους τους καταστηματάρχες που έδειξαν έλλειψη αλληλεγγύης, ευαισθησίας, σύμπνοιας, αγωνιστικότητας αλλά και συνέπειας στο να εφαρμόσουν τις δικές τους αποφάσεις.
Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αναλγησία εκείνων των πολιτών που γέμισαν τις απεργοσπαστικές καφετέριες αδυνατώντας έστω για μια φορά να στερηθούν τον πρωινό καφέ τους στην παραλία.
Αίγινα 5-6-2011
Οι Αγανακτισμένοι της Αίγινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου