Σελίδες

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

΄Η ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Όταν η διοίκησης βιάζει , αθετεί , καταφρονεί τα δίκαια του λαού …το να κάμει τότε ο λαός ή μέρος του λαού επανάσταση … είναι το πλέον ιερόν απ΄όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του.               
                                                                                          ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ , Νέα Πολιτική Διοίκησης    
                                                       
     Ένα καινούργιο Μνημόνιο (νο.2)  και μια νέα Δανειακή Σύμβαση είναι το πακέτο μιας ακόμη  «σωτηρίας»  που μας σερβίρει η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου και ο πολιτικός θίασος που τη στηρίζει.  Έρχονται να συνεχίσουν την κοινωνική καταστροφή που ξεκίνησαν με το πρώτο Μνημόνιο , μη ενδιαφερόμενοι στο ελάχιστο για τη σημερινή κατάσταση και τη μελλοντική τύχη του λαού. Μπροστά στην τεράστια αύξηση της ανεργίας ( 21% του εργατικού δυναμικού, 1.000.000 άνεργοι) , της εξάπλωσης με ταχύτατους ρυθμούς της φτώχειας και της εξαθλίωσης , με τους χιλιάδες άστεγους στην Αθήνα και τις δεκάδες χιλιάδες  σιτιζόμενους  στα διάφορα συσσίτια , για την κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου προέχουν τα συμφέροντα των δανειστών του ελληνικού κράτους ,  η διάσωση του ευρώ και οι επιταγές της Μέρκελ.
    Είναι αδίστακτοι στην επιβολή των εγκληματικών τους επιλογών: το ψέμα και ο εκβιασμός ότι αν δεν δεχτούμε τις μνημονιακές πολιτικές θα χρεοκοπήσουμε, προωθούνται καταιγιστικά. Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές του νεοφιλελεύθερου κανιβαλισμού, που εφαρμόζονται από την Τρόικα και τον μνημονιακό θίασο, είναι αυτές που οδηγούν στην ύφεση και τελικά στην άτακτη χρεοκοπία. Τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα ενάντια στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους δεν είναι αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας αλλά ο δρόμος που οδηγεί προς τα εκεί.

     Το νέο πακέτο λεηλασίας που σχεδίασαν οι μνημονικοί εθνοσωτήρες μας περιλαμβάνει :

       -    τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας  και κάθε  ίχνους εργατικού δικαίου. Η μείωση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας και τις ωριμάνσεις των μισθών. Στους νέους κάτω των 25 ετών η μείωση είναι  32% .

Την άμεση απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων , συνολική μείωση κατά 150.000 μέχρι το 2015

Τη δραστική μείωση των συντάξεων, πρώτα των επικουρικών και στη συνέχεια των κύριων.

- Την κατάρρευση της περίθαλψης και των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω των νέων περικοπών

 Την κατάργηση της μονιμότητας και των σταθερών εργασιακών σχέσεων, κατ’ αρχήν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
    Αυτά και τα υπόλοιπα μέτρα που θ’ ακολουθήσουν συμπληρώνονται από μια επαίσχυντη δανειακή σύμβαση,  με την οποία το καθεστώς των ομολόγων θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, δίκαιο που διασφαλίζει , περισσότερο από κάθε άλλο, τα συμφέροντα των πιστωτών. Πρόκειται για την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος νεοαποικιακής κατοχής , με την απώλεια  κάθε εθνικής κυριαρχίας  πάνω στα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου , ολοκληρωτικό ξεπούλημα της στους πιστωτές και το γερμανικό κεφάλαιο , σε τελική ανάλυση ταπείνωση και εξευτελισμό μας ως λαού.
  
   Να εξεγερθούμε ενάντια σε Τρόικα, Κυβέρνηση και παρακμασμένο πολιτικό σύστημα.   
   Ν’ αρνηθούμε το χρέος. Επιδιώκουμε τη διαγραφή του. Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς και δεν ωφεληθήκαμε σε τίποτα απ’ αυτό.

          ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ    12/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου